Bezlepkové ovsené tyčinky


SUROVINY:

  • 2 ½ šálky bezlepkových ovsených vločiek
  • 1 šálka ryžovej múky (alebo inej bezlepkovej, vhodnej na pečenie)
  • 1 šálka obľúbeného džemu (v recepte používam malinový džem)  
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky prášku na pečenie
  • 1/3 šálky roztopeného kokosového oleja
  • 1/4 šálky javorového sirupu, prípadne medu
  • 1 polievková lyžica Chia semienok + 5 lyžíc vody. Zmiešajte a nechajte bokom odstáť, aby sa vytvorilo husté želé.


POSTUP:

  1. Vo väčšej miske zmiešajte napučanú zmes chia semienok a vody, kokosový olej a javorový sirup (med).  Následne pridajte ovsené vločky a opäť  premiešajte. Nakoniec prisypte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Celú zmes poriadne premiešajte, aby sa jednotlivé suroviny a chute prepojili.  
    * Zmes bude pomerne tuhá, ale to je normálne. Miesim ju v rukách a je potrebné použiť trochu sily.
     
  2. Plech vyložte papierom na pečenie a dajte naň niečo cez polovicu pripravenej zmesi.  Dlaňami ju roztlačte, aby bola poriadne pevná a rovnomerne uložená.  Potrite džemom a na záver posypte zvyšnou zmesou (mrveničkou).
     
  3. Takto pripravenú zmes pečieme v rozohriatej rúre na 175 °C  po dobu 30 minút (resp. kým povrch nie je zlatistý).
     
  4. Vyberieme, necháme vychladnúť a už iba pokrájame a vychutnávame.

       


CHIA SEMIENKA TU

RECEPT NA STIAHNUTIE TU