Müsli kakaové

Suroviny :

  • 3 šálky ovsených vločiek  ( alebo bezlepkové)
  • 1 šálka pohánky
  • 1 ½ šálky kokosových vločiek
  • 1 šálka lieskových orechov  ( alebo vlašské  )
  • 2 pol. lyž. Chia semien
  • ½ káv. lyžičky. jemnej morskej soli
  • ¼ šálky kokosového cukru
  • 1/3 šálky medu alebo javorového sirupu
  • 1/3 šálky kokosového oleja
  • 1 lyžička. vanilkového prášku
  • ½ šálky kakaového prášku -organického

Postup :

Predhrejte rúru na  170 °
Vo veľkej mise zmiešajte ovos, pohánku, kokosové vločky, Chia semená a kokosový cukor. Posekajte orechy a pridajte ich do zmesi.
V malom kastróliku na miernom ohni, roztopte kokosový olej. Pridajte med alebo javorový sirup, vanilku, soľ a kakaový prášok. Metličkou rozmiešajte do hladka.
Nalejte tekutinu na suché suroviny a premiešajte.
Rozložte zmes vareškou rovnomerne na plech vyložený s papierom na pečenie.  Pečte 15-20 minút. Vyberte z rúry, vyberte veľké kusy a vložte späť do rúry, pečte ďalších 10 minút, za stáleho miešania každé 3-4 minút, kým budú opečené a voňavé. Pri  tmavých farbách müsli je ťažké povedať, čo je upečené a čo nie, rozoznáte to len vôňou alebo ochutnajte  lieskové oriešky, mali by byť jemne pražené.