Porovnanie LAN / CHIA

Matka príroda ochraňuje omega 3 mastné kyseliny v ľane pred znehodnotením tvrdým obalom = semienkom. Ak chceme využiť benefity ľanu, musíme semienko uvariť, alebo podrviť, alebo naklíčiť, alebo inak otvoriť, aby bolo prospešné pre náš tráviaci systém. Ak sa pri príprave nedostaneme do semienka, tak ľan prejde našim tráviacim systémom bez nejakého úžitku. V prípade chia semienok sú omega 3 mastné kyseliny chránené prírodnými antioxidantmi obsiahnutými v semienkach. Tým, že sa semienko obaľuje = zväčšuje objem, vypúšťa všetky benefity omega 3 mastných kyselín, ako aj ostatné zložky tejto veľmi špeciálnej potraviny.

Používanie pomletých semienok :

Ľan treba skonzumovať hneď po zomletí, inak stráca na hodnote. Chia semienka sa nemusia skonzumovať hneď po zomletí, nestrácajú na hodnote.