Recepty
Bublanina s ovocím
Suché suroviny:
- 1 a 1/4 hrnčeka špaldovej celozrnnej múky
- 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1/4 čajovej lyžičky škorice
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/3 hrnčeka + 2 polievkové lyžice trstinového cukru
Mokré suroviny:
- 1 a 1/4 hrnčeka rastlinného mlieka
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1/3 hrnčeka oleja(repkový, kokosový, slnečnicový...)
- 2 chia “vajíčka” (pripravíme ich zmiešaním 2 polievkových lyžíc chia semienok so 6 polievkovými lyžicami vody, necháme 5 minút odstáť, aby vznikol gél)
- akékoľvek ovocie (mrazené lesné plody, mango, slivky, marhule, jahody, maliny...)
Postup:
- Vo veľkej miske si preosejeme všetky suché ingrediencie okrem cukru a premiešame ich
- V ďalšej miske si pripravíme “kyslé mlieko” zmiešaním rastlinného mlieka s citrónovou šťavou, necháme 10 minút odstáť
- V malej miske si pripravíme ešte zvlášť chia “vajíčka” a tiež necháme postáť 5-10 minút
- Po 10 minútach pridáme ku “kyslému mlieku” oleje a chia “vajíčka” a dobre premiešame
- Následne pridáme mokré ingrediencie k suchým a pomaly premiešavame, aby sme cesto nepremixovali
- Vylejeme na stredne veľký vymastený a vysypaný plech a naukladáme navrch ovocie
- Posypeme 2 polievkovými lyžicami cukru a pečieme na 180tich stupňoch približne 25-35 minút
- Po dopečení vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť a môžeme podávať:)
pozrieť chia semienka tu: