Bublanina s ovocím

Suché suroviny:

  • 1 a 1/4 hrnčeka špaldovej celozrnnej múky
  • 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1/4 čajovej lyžičky škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky soli 
  • 1/3 hrnčeka + 2 polievkové lyžice trstinového cukru

 

Mokré suroviny:

  • 1 a 1/4 hrnčeka rastlinného mlieka
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1/3 hrnčeka oleja(repkový, kokosový, slnečnicový...)
  • 2 chia “vajíčka” (pripravíme ich zmiešaním 2 polievkových lyžíc chia semienok so 6 polievkovými lyžicami vody, necháme 5 minút odstáť, aby vznikol gél) 
  • akékoľvek ovocie (mrazené lesné plody, mango, slivky, marhule, jahody, maliny...)

 

Postup:

  1. Vo veľkej miske si preosejeme všetky suché ingrediencie okrem cukru a premiešame ich
  2. V ďalšej miske si pripravíme “kyslé mlieko” zmiešaním rastlinného mlieka s citrónovou šťavou, necháme 10 minút odstáť
  3. V malej miske si pripravíme ešte zvlášť chia “vajíčka” a tiež necháme postáť 5-10 minút
  4. Po 10 minútach pridáme ku “kyslému mlieku” oleje a chia “vajíčka” a dobre premiešame
  5. Následne pridáme mokré ingrediencie k suchým a pomaly premiešavame, aby sme cesto nepremixovali
  6. Vylejeme na stredne veľký vymastený a vysypaný plech a naukladáme navrch ovocie
  7. Posypeme 2 polievkovými lyžicami cukru a pečieme na 180tich stupňoch približne 25-35 minút
  8. Po dopečení vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť a môžeme podávať:)

pozrieť chia semienka tu:

 https://www.chia.sk/sk/e-shop