Recepty
Pohánkovo-ovsené müsli (granola)
Suché ingrediencie:
300g ovsených vločiek
100g pohánkových vločiek
100g špaldovej celozrnnej múky
1 polievková lyžica škorice
1 polievková lyžica karobu/kakaa
štipka soli
10g chia semienok
10g strúhaného kokosu
50g slnečnicových semienok
30g vlašských orechov (je možné použiť aj iné)
50g sušených hrozienok
Mokré ingrediencie:
100g arašidového masla (možno použiť aj mandľové alebo akékoľvek iné)
100g tekutého sladidla (agáve, javorového sirupu, ďatlového sirupu...)
Postup:
- V miske si zmiešame všetky suché ingrediencie
- V menšej miske si z mokrých ingrediencií pripravíme niečo ako “pastu”
- Následne pridáme “pastu” k suchým ingredienciám a premiešame
- Rozprestreme na pečiacim papierom vystlaný plech a dáme piecť do rúry pri 170 stupňoch Celzia na asi 45 minút alebo pokým nebude mať granola zlato-hnedú farbu
- Po dopečení necháme vychladnúť, pridáme hrozienka a premiestnime do nádoby, v ktorej uschováme
- Podávame napríklad s rastlinným mliekom, sójovým jogurtom alebo len tak bez ničoho;)
pozrieť chia semienka tu: