Pohánkovo-ovsené müsli (granola)

 

Suché ingrediencie:

300g ovsených vločiek

100g pohánkových vločiek

100g špaldovej celozrnnej múky

1 polievková lyžica škorice

1 polievková lyžica karobu/kakaa

štipka soli

10g chia semienok

10g strúhaného kokosu

50g slnečnicových semienok

30g vlašských orechov (je možné použiť aj iné)

50g sušených hrozienok

 

Mokré ingrediencie:

100g arašidového masla (možno použiť aj mandľové alebo akékoľvek iné)

100g tekutého sladidla (agáve, javorového sirupu, ďatlového sirupu...)

 

 

Postup:

  1. V miske si zmiešame všetky suché ingrediencie
  2. V menšej miske si z mokrých ingrediencií pripravíme niečo ako “pastu”
  3. Následne pridáme “pastu” k suchým ingredienciám a premiešame
  4. Rozprestreme na pečiacim papierom vystlaný plech a dáme piecť do rúry pri 170 stupňoch Celzia na asi 45 minút alebo pokým nebude mať granola zlato-hnedú farbu
  5. Po dopečení necháme vychladnúť, pridáme hrozienka a premiestnime do nádoby, v ktorej uschováme
  6. Podávame napríklad s rastlinným mliekom, sójovým jogurtom alebo len tak bez ničoho;)

Prajeme vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil a zaujal vás, neváhajte si ho pripraviť a kliknúť na náš instagram (https://www.instagram.com/vegan_peanuts/), kde pripravujeme a pridávame fotky našich jedál a samozrejme nezabudnite hodiť FOLLOW! :)

Ďakujeme veľmi pekne!